mera snö, marknad och lillebror på besök

*en vacker solnedgångsbild från vårt sovrumsfönster*
vi har varit på berlins största julmarknad! (mamma, pappa, alice:på det torget där vi kollade på dom tre stora kyrkorna!) 
dom hade gjort hur fint som helst. med julgranar och ljus och lampor och discokulor och hela fadderuttan. 
vi drack glühwein (tysk glögg) och åt brända jordnötter (ist för brända mandlar som jag inte tål)(kul med ett alternativ för oss mandelallergiker) sen åt vi även chokladdoppade jordgubbar! som vi gjorde i mainz förra julen hihi *tradition*
TITTA VA FINT!!!!!!!!en dag kom mikael hem med en jättefin PUMPA! vi gjorde soppa på den. här är en superkul chokladtomte som är så himla skoj. kolla här. utan papper ser det ut som en pingvin???!??!??? och de utvikta papperet ser ut som en tomte i sovsäck?!!?!? ahahhaha ahah aha hahahaha ahhaah tomte i sovsäck hahaha hahahahhahjag mikael och hans kusin martin som va på besök vi for till neuköllns julmarknad. kul! vi åt jordnötssoppa (?!) och våfflor och vi fick träffa en KAMEL!
sen kom vi hem och JULBAKADE!
sen på kvälla kom pojkarna förbi och hade med sig nils lillebror arvid!!!!!!!!!!! han va supersnäll och fin. en nils fast liten! vi va på fest hos hanna allihopen! vi lekte lekar och diskuterade hektiskt om vad alla barbabarnen hette... googel fick hjälpa till. 
sen gick vi ut på en klubb och dansade och dansade och dansade 
SUPERFIN INREDNING! vill också ha skor i bur. 

fest, mat och snö

nu var det alldeles för länge sen jag bloggade. nu ska här bjudas på en massa goa bilder från goa tillfällen. vi börjar med denna bild som är från en helt vanlig fest vi hade hemma hos oss. vår lägga har som gått och blivit en festlokal haha. de gillas. nils och maja va där och alla andra fina i vårt lilla gäng. sen hade hanna med sin några klasskompisar och maja hade två vänner med sig från sverige. och självklart så va elsa där också. såklart. 
det här åt vi BLAND ANNAT förra söndagen då mikaels syster var här och hälsade på. dom bjöd oss så snällt på FRUKOSTBUFFÈ!!!!!! så himla gott. ja ni ser ju. KOLLA! sen va de efterrättsbuffé också. den du. 

sen mötte vi upp hanna och gick till ett snöigt mauer parkdär fanns världsfina knappar. 
här är en superkul tampongbox jag köpte. den var både gul och rosa. och sen var den snyggt uppdelad med normala och minitamponger. superkul! 
sen en dag (tror det va första advent) så plinga pojkarna på och ville julefika! de hade med sin SVENSKA PEPPARKAKOR! 
en bra skylt jag såg där något satt upp ett passande klistermärke. tummen upp. en dag tog jag med mig nils och for iväg på äventyr!!!!!!!!! vi kom oss till IKEA!!!!!!!!!!! sjukt kul. vi skulle köpa pepparkaksdeg. men vi testade även stolar och sängar och sånt. kul!!!!!!! nils var så klart tvungen att testa den minsta fåtöljen... sen gick vi till restaurangen och ÅT SVENSK MAT. asvärt. älgpasta + ekologiskt tomatsås PLUS en fläderdryck för endast 1€. värde. 
ett bra ikea-kollage. SEN KOM DE ASMYCKET SNÖ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ps. ser ni att min klänning vikt sig som en liten snopp precis på rätt ställe! hahahahahhaahahahah 

RSS 2.0