fredags

i fredags åt vi ÄNTLIGEN CHOKLADCROISSANT OCH BRETZEL. sen överraskade vi elsa med SUSHI. 
sen på kvälla bjöd vi hem våra nya svenska vänner. 2x stockholm och 2x skåne. KUL. vi spelade "fia med hutt" och åt oliver och hade supertrevligt tills vi var tvugna att löpa till tåget... för vi skulle på äventyr!!!!!!!
vi for på en klubb där "clock opera" var förband... men sen såg vi.... 
ICONA POP!!! WEEIIHOO!!!!
vi stod längst fram hihiSKÅLjag och elsa på toan. varför sitter vi alltid på toan PÅ varnadra när vi är ute? crazy girls. vi dansade och dansade och sjöng och skrek och sen gick vi och åt pommes med majonäs. bra kväll. 
dagen efter upptäckte jag att jag fått sångaren i clock operas autograf. NICE. elsas reaktion: "vad har du för kinateckan på armen?" kul. 

torsdags

i torsdags skulle elsy pluggy så jag och micky for iväg på lite äventyr. vi åt snickers och beställde drinkar (!?) mitt på blanka dan. helt crazy.den gröna smakade endast vodka och rom men den röda var söt och ganska god. gu va jag uppskattar öl alltså...en rolig skylt vi såg! hihi vill ha den där glassen tack! hon ser ju verkligen alldeles för liten ut för att orka hela den. varför får jag inte bara hjälpa henne?
en snygg vägg såg vi också
alltså älskar berlin för att de finns konst överallt

tisdags

i tisdags såg jag ut såhär. nya sockar och nytt hårband från primark <33<3<33 


solen sken så mikael tog med sig flickorna små och åkte till en "beach-bar". coolt!!!!! vi köpte öl och satte oss "vid strandkanten och njöt av en kall öl och en fortfarnade varm septembervind" *livet*elsa va superfin. som vanligt. här är min öl jag drack. alla ölar hade olika bilder! så himla kul! bra tisdag. 
 

måndag

i måndags var gänget på ätentyr..... trrruummvirrrrveeelll..... PRIMARK!!!!! oj så vi längtat det var kul. vi köpte lite smått och gott. tex ett parraflax, byxor, sockar och hårband. kul bild när flickorna petar på kille.elsa köpte en jättefin blå diamantring. sen åkte vi tåget hem igen och åt mera mozzarellamackor i ugnen. bra måndag. 

söndag (en väldigt bra en)

vi började dagen tidigt med ännu en lägenhetsvisning. en mycket bra en. elsa tyckte om den även fast hon ser lite arg ut på bilden. här är elsa gladare. när hon får cola... sen stannade elsa hemma för att plugga sin genuskurs från sverige. resterna av vårt lilla kollektiv (jag och mikael) tog på oss glajerna och åkte till mauer park på marknad. vi ville köpa allt men vi köpte endast en väska, skjorta och MAT sen när vi kom tillbaka hem så la vi oss i en lekpark och läste och pratade om LIVET och tjejer och livet. bra söndag. 
 
lördag

 
 
 
igår kollade vi på en perfekt lägga i prenzlauer berg, hoppas vi får den. på onsdag får vi veta. "ich drücke meine Daumen" som tysken säger.
en kyrky i prenzlauer berg. fin. 
mikael utanför en 2handaffär. där elsa testade världens finaste glitterklänning. sen åt vi MATfin vägg. fina killar.på kvälla drog mikael med oss på en svenneträff. den va en massa svenskar som träffades på en bar. de va trevligt. öl är ju alltid gottt liksom. extra kul för jag fick styla mikael och en kille i baren ba "åh vilken fin fluga, får jag testa?"(min fluga)coola brudar i trapphusetmindre coola brudar på fest.  
 
 
 

lite onsdag och torsdag

idag och igår har vi åkt fram och tillbaka och hit och dit för att gå på lägenhetsvisning efter lägenhetsvisning. 
*världens bästa kollektiv* 
vacker utsikt från vårt köksfönster. gula hus + blå himmel och vita fluffiga moln
idag åt vi maxad frukost och VÄRLDENS GODASTE HAMBURGARE 
fina hus finns det gott om i berlin. kul kul extra mycket kul. 
jag vet att detta är andra gången jag lägger upp en bild på den här väggen. men den är ju så jävla fin. 
en liten graffpark där kidsen hänger och sprayar lite och dricker lite och röker lite. coolt.
oly och elsy i väntan på s-bahn. (har för övrigt på mig en krage (ser alla kragen?) som elsa HAR GJORT TILL MIG!? är hon inte bäst så säg) <333333
 
 ola och berlin

HEJ ALLA! (och mamma)
 
jag tar det här från början... okej, efter en världens bästa sommar hemma i fina ume har jag bestämt mig för att resa tillbaka till det vackra tyskland. fast denna gång till berlin. jag, elsa och hennes vän mikael bor just nu i en lägenhet som vi hyrt i 2veckor. (vi kom i lördags så allt är ganska nytt än så länge) det vi gör mest på dagarna är att söka lägenheter. vi letar efter ett fast boende som vi kan ha fram till jul. vi skriver cvn och ska leta jobb. 
 
här är en bild på den första pizzan vi åt, mikael på balkongen, huset mittemot från oss och sista bilden är från när vi traskade ner till floden och njöt lite av solen (det är fortfarande ca 25grader varmt) 
lite coola tågrälsar vid vår tågstation, det berömda (men ganska tråkiga) TVtornet och så lille jag
i måndags fixade vi månadskort till tågen och varsitt tyskt telefonkort med ett tyskt nummer. här är mitt nya nummer ifall ni vill nå mig (!?) : 0163 9141881. sen firade vi med färgglada och roliga munkar. väggen på bilden är en vägg som finns målad på vår gata, precis utan för vår lägenhet. superfin. 
 
för det mesta går allt bra men det är is i magen som gäller när man är mitt uppe i lägenhets-och jobbsökande. på mornarna är jag lite ledsen och saknar allt hemma. men annars går det ganska bra. elsa och mikael tar han om mig så fint. nu har vi alla fått en liten snabb uppdatering om vad jag gör för tillfället. nu är det ju äntligen höst(termin) och sommaren förbi (inte här ännu men men) vilket betyder att ola ska börja blogga igen. jippi!  

RSS 2.0